Tratamente dermatologie

La Clinica Vestmed Aesthetic, persoanele care caută răspunsuri cu privire la bolile pielii, monitorizarea alunițelor (dermatoscopie), bolile membranelor mucoase și ale unghiilor, cauzele căderii părului sau îmbătrânirea pielii, găsesc ajutorul de care au nevoie în Departamentul nostru de Dermatologie. Aici, găsești un dermatolog de încredere pentru sănătatea pielii tale.

Dermatoscopia

Pregătirea pentru Dermatoscopie

Pentru a obține cele mai bune rezultate la dermatoscopie, este recomandat să evitați utilizarea unguentelor sau cremelor pe zona de piele care va fi examinată cu o zi înainte de procedură. Uneori, se poate aplica un gel sau un ulei pe piele pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor. Procedura este nedureroasă și neinvazivă.

 

Consultul dermatologic: ce presupune?

Consultația implică evaluarea întregii suprafețe a pielii cu ajutorul unui aparat avansat de dermatoscopie. Dermatologul poate realiza fotografii pentru a monitoriza anumite leziuni la consultațiile ulterioare. Examinarea completă a pielii durează în jur de 30 de minute, dar poate dura mai mult, în funcție de complexitatea leziunilor descoperite.

Avantajele dermatoscopiei digitale

  • Detectează alunițele suspecte pentru o intervenție precoce.
  • Monitorizează schimbările alunițelor în timp, folosind imagini de înaltă definiție între vizitele la medic.
  • Evaluează sănătatea pielii și depistează eventualele semne ale melanomului.
  • Oferă medicului informații precise pentru a recomanda tratamentele adecvate.

 

Indicații pentru Dermatoscopie

  • Control anual dermatoscopic al nevilor.
  • Evaluarea alunițelor noi sau a celor modificate recent.
  • Observarea modificărilor în culoare, dimensiune sau textura alunițelor.
  • Investigarea simptomelor neobișnuite precum mâncărimea sau sensibilitatea.
  • Examinarea alunițelor care au sângerat sau au avut sângerări recente (cauzate de traumatisme, tăieturi sau ruperi).

 

Procedura este rapidă, eficientă și esențială pentru monitorizarea sănătății pielii. Cu o echipă specializată în dermatologie, îți stăm la dispoziție pentru a te ajuta să îți menții pielea sănătoasă și frumoasă. 

 

Programează o consultație la unul dintre specialiștii Vestmed Reșița pentru o dermatoscopie digitală sau alte servicii de diagnosticare și prevenție a bolilor dermatologice, oferite cu profesionalism și atenție la detalii.